Неуспешен беше и вчерашният ден при издирването на алпиниста Боян Петров

...
Неуспешен беше и вчерашният ден при издирването на алпиниста Боян Петров
Коментари Харесай

Жената до Боян Петров с актуална информация за спасителната акция в Шиша Пангма

Неуспешен беше и вчерашният ден при издирването на алпиниста Боян Петров поради неприятното време на връх Шиша Пангма. Днес времето се чака да бъде по-добро обаче.

„ Би трябвало тази заран екип да е тръгнал нагоре, през днешния ден има хубаво време, добра прогноза, тъй че възможностите би трябвало да са с нас, ще опитат да стигнат колкото се може по-нагоре “ заяви в утринния блок на БНТ Радослава Ненова, дамата до Боян Петров.

„ Днес е допустимо да излети и хеликоптер. Доколкото знам има към този момент позволение от китайска страна. Днес ще получим и сателитната фотография, тъй че чакаме развиване по тематиката, уповавам се позитивно “, добави тя, написа novini.bg.

Ненова изясни какво съставлява въпросната сателитна фотография: „ Насочва се спътник към мястото и в избрани шпации се прави фотография на ската на Шиша Пангма. Снимката е доста детайлна и би могла да даде информация - къде, дали има следи или палатка, както и да насочи спасителите към мястото, където би могъл да е Боян Петров “.

„ Днес към избавителната акция ще се причисли и един от именитите шерпи, взел участие в доста трагични избавителни интервенции и споделя, че възможностите на Боян са огромни “, заяви още Радослава Ненова.

Тя още веднъж удостовери, че всички институции й спомагат. Денонощно са си на телефоните. Прави се всичко и съм сигурна, че ще има резултат от това непрекъснато напрежение.Благодарна съм доста на МвнР “, сподели дамата до Боян.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР